Historiska figurspelskvällar på museet HAMN!

image1

I januari 2017 startar museet en kurs för nackaungdomar 12-18 år som är intresserade av historia, figurspel och taktikspel – eller bara av att måla modeller. Under kursens gång målar och designar deltagarna sina egna arméer karolinersoldater och får med dessa återskapa Slaget vid Stäket 1719. Eller kanske ett helt annat slag? Det är upp till var och en! På plats finns experter på både militärhistoria och figurspel som lär ut historisk taktik och sätter upp regler för spelen.

Efter kursens avslut får deltagarna möjlighet, om de vill, att ställa ut sina målade modeller i museets lokaler. Då håller vi en vernissage för vänner och familj.

Kursen kommer att hållas kvällstid på vardagar under ett par månaders tid, en kväll i veckan. Exakt veckodag är inte spikad än. Deltagaravgift är 400:-/deltagare för att täcka materialkostnader i form av modeller, målarfärg och liknande.

Är du intresserad? Vill du veta mer? Maila malin@hamnmuseum.se

Eller kom på informationsträff på museet HAMN kl 18:30 den 7 december! Museet bjuder på fika och berättar om kursens innehåll. Kom själv eller ta med vänner och familj!

Observera: Begränsat antal deltagare på infoträffen och kursen. Anmäl ditt deltagande på malin@hamnmuseum.se

Kontaktperson: Malin Liedberg, verksamhetsansvarig

malin@hamnmuseum.se