Kurs i historia och figurspel startar vecka 3 2017!

Lek och pedagogik på museets nya kurs för nackaungdomar!

image1

Är du intresserad av historia och figurspel, är mellan 10-18 och bor i Nacka? Museet HAMN erbjuder en kurs där vi tillsammans lär oss om historia på ett aktivt sätt genom att arbeta med modellsoldater, figurspel och strategier.

För en deltagaravgift på 200 kronor får alla ett startpaket med tennsoldater, färg och annat material som behövs. I början av kursen kommer vi att måla våra modellsoldater. Vi kan både gå efter hur karolinersoldaterna såg ut men även måla fritt. När trupperna börjar bli färdiga kommer vi att skapa en spelplan som efterliknar slagfältet vid Slaget vid Stäket 1719. Därefter kommer vi att spela mot varandra utifrån givna regler. I slutet av kursen får deltagarna om de vill ställa ut sina kreationer i en ny utställning på Museet HAMN.

Vi kommer att få möta historiker i erfarna figurspelare för att lära oss om historia på ett nytt sätt.

Välkommen till en kurs som gör historia levande!

Det finns begränsat antal platser på kursen så anmäl er direkt till malin@hamnmuseum.se.

Plats: Museet HAMN i Fisksätra, Brantvägen 3
Kursen kommer troligtvis vara på onsdagar mellan 18-20, med reservation för ändringar. Kursen starta vecka tre, dvs. den 18 januari.
Ni tar er enklast hit med Saltsjöbanan (Fisksätra), buss (Fisksätra station) eller bil.
Kontaktperson: Malin Liedberg 070 630 90 64