December och julen på HAMN

Snart är julen här. Mitt i julstöket kan det vara skönt att ta en paus och gå på museum. Museet HAMN har flera spännande aktiviteter på gång under december! För att inte missa evenemang och särskilda visningar, följ oss gärna på Facebook.

Kl 14 varje lördag har museet HAMN familjevisning om Jul förr och nuHar du undrat över hur folk firade jul förr i tiden? Vi gör en tidsresa bak i tiden och undersöker hur vi firade jul långt innan Kalle Anka gick på TV. Vem delade ut julklappar innan tomten? Varför har vi julgranskulor i granen och varför heter det julklapp?

Välkomna till vår första julmarknad! Museet HAMN och Leksaksmuseet arrangerar för första gången en julmarknad tillsammans. Den 9 december kl 11-17 har ni möjlighet att fynda fina gamla leksaker, lokalt producerade produkter, fina julsaker och mycket mer. Detta är ett tillfälle att hitta unika julklappar samtidigt som ni får en härlig kulturdos! Museet HAMN har under dagen fri entré, traditionellt julpyssel, 20 % rabatt på böcker och utvalda varor i museibutiken.

Museet HAMN har julstängt vecka 52 men nästa år utökar vi öppettiderna och har öppet onsdag-fredag 12-17 samt lördag-söndag 11-17.

19514_5b83e8f9b7764_base

Varmt välkomna!