spis
spis

VÅRA ÖPPETTIDER:


11 januari – 30 maj:

Måndag – onsdag stängt

Torsdag – fredag 12–17

Lördag – söndag 11-17

Museet HAMN tar även emot bokade grupper alla dagar efter förfrågan.

Maila till malin@hamnmuseum.se eller ring  08–570 31 110.

Har ni frågor om våra öppettider, tveka inte att ta kontakt med oss på tel eller via mail.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

RESTAURANG SALTSJÖ PIR, vägg i vägg med museet och med Nackas finaste sjöutsikt.
För öppettider gå in på: www.restaurangsaltsjopir.se

Nackas största restaurang! Restaurang-Festvåning-Catering, adress: Brantvägen 3, Saltsjöbaden.

För bokning eller info, ring: 08-550 045 45, maila på: info@restaurangsaltsjopir.se.

För veckomatsedel: www.restaurangsaltsjopir.se

Facebook: https://www.facebook.com/restsaltsjopir

– 
 Motala
 – 
Vill du få en försmak av vad du kommer att få uppleva på Museet HAMN?
N

”Museet HAMN, kan ni beskriva det…vad är det jag få möta, se och uppleva?” Klicka på länken nedan, så ska vi ta med dig på en guidning genom museet. Från butiken med sitt breda sortiment av böcker, konsthantverk och mathantverk. Via ”Fisksätra i våra hjärtan”, ”En färd längs vattenvägen till det förflutna” till ”Slaget vid Stäket och Rysshärjningarna”. För att sedan fortsätta in i rummet ”Under ytan”där du får möta arkeologer och historiker och se alla unika föremål från 5 års utgrävningar.

Välkommen in till Sveriges nyaste museum – och första slagfältsmuseum!

Ta mig med på en guidad tur!

DSC_0729

SVERIGE och STOCKHOLMSREGIONEN har fått ett nytt museum.

Ett nytt museum som är Sveriges första slagfältsmuseum. Ett museum som berättar om historien på plats – både i dåtid och nutid.

Museet har möjliggjorts genom stöd från EU´s Regionalfonder och Nacka kommun. Museet ägs av Nacka kommun. Redan innan HAMN öppnat har vi haft studiebesök av stora grupper från Historiska, Myntkabinettet, Postmuseum och Nordiska Museet. Livrustkammaren gästar oss snart och Stadsmuseum, Medeltidsmuseet och Stockholmsforskningen planerar en heldag hos oss. Dels för att vi är ett nytt museum, dels för att vi är Sveriges första slagfältsmuseum, dels för att vi berättar om historien på plats – men kanske också för att vi startat ett museum som utgått från att det skall vara inkluderande, arbeta med delaktighet och mångkultur i den lokala kontexten.

I januari 2010 inleddes arbetet med att projektera för museet och den 1 juni 2014 öppnar nu museet för allmänheten. Utgångspunkten är platsens historia, Slaget vid Stäket år 1719, och människors berättelser. Sju år av arkeologiska utgrävningar på slagfälten kring Baggensstäket har idag resulterat i över 1000 föremål. Somliga fynd är daterade vikingatid, det äldsta fyndet är en dolk daterad till slutet av 300-talet. Men de flesta föremålen kommer från slaget vid Stäket 1719.

Välkommen till ett av Sveriges vackrast belägna museum. Ett museum med nästan 1000 kvadratmeter med berättelser, fynd och föremål, ljud, film, bilder och scenerier!

Prisuppgifter, entréuppgifter:

Vuxna 80 kr, Pensionär 50 kr, Barn och ungdom i målsmans sällskap, t.o.m. 12 år fri entré. Pga av vissa inslag på museet måste barn under 12 år ha målsmans, lärares eller annan vuxens sällskap.

Så här beskriver tidningarna vårt museum – Dagens Nyheter, Mitti, Nacka Värmdö Posten och Nacka Paper:

DN_21majA   DN_21majB   mitti_sid15   nvp_idag   sid1 sid2-3 sid4