Panelsamtal om Den Gyllene Freden 1721

21 september kl 17:30 - 20:00

Gyllene freden

Välkomna till en spännande och intressant kväll på Hamn – det slagfältsarkeologiska museet i Fisksätra, Nacka!

Vi kommer att gästas av författaren Alexej Smirnov som skall presentera sin nyutkomna bok Den Gyllene Freden 1721 – Stormaktens undergång.

Boken handlar om slutet på Stora nordiska kriget med fokus på aktiviteterna kring Östersjön och bland annat slaget vid Baggenstäket. Det som skiljer denna skildring från andra är att den speglar förloppet även ur ett ryskt perspektiv med hjälp av ett stort antal ryska källor, som tidigare har varit opublicerade.  Inte minst de ryska förhören av svenska fångar ger unika ögonvittnesskildringar.

Därefter vidtar korta reflektioner från professor Gunnar Åselius, Försvarshögskolan, Tomas Englund, slagfältsarkeolog på Södertörns Högskola och Jaak Kallak, Södermanlands Regementes Kamratförening. Detta följs sedan av en paneldiskussion med författaren.

Eftersom vi har begränsat med platser gäller föranmälan, där de som anmäler sig först går före. Senaste dag för anmälan är den 15/9. Deltagande är kostnadsfritt.

Anmälan skickas via e-post till info@hamnmuseum.se

Vår adress är Brantvägen 3, Fisksätra. Enklast tar man sig hit via Saltsjöbanan och hållplats Fisksätra.

Det finns en parkering i anslutning till museet. Det är två timmars fri parkering med P-skiva, därefter SMS-parkering med apparna Easy Park eller Parkster.

Bokförlaget Medströms bjuder på lättare förfriskningar under evenemanget.

Mer information kan fås via info@hamnmuseum.se eller 08-570 31 110

Välkomna!