Med anledning av Covid-19 har museet HAMN tillfälligt begränsade öppettider. Observera att förändringar kan ske med kort varsel. Läs mer om våra öppettider.

Laddar...

Aktuella utställningar

Skepp med två segel i miniatyr.

Museets basutställning

Museet HAMN är Sveriges första slagfältsmuseum. I museets basutställning möter besökaren platsens spännande och mångsidiga historia, berättad från forntid till idag. Den primära utgångspunkten är rysshärjningarna och slaget vid Stäket 1719, då svenska och ryska trupper drabbade samman i slutskedet av det stora nordiska kriget. Utställningen visar även hur livet i Fisksätra sett ut genom åren och hur farleden har spelat en stor del i människors liv och områdets utveckling.

I utställningen visas föremål från slaget men också andra arkeologiska fynd från platsen. Utställningen är interaktiv och bjuder in den nyfikne att aktivt ta del av informationen.

4 kvinnor på ett svartvitt fotografi.

Journalisten. Arkitekten. Konstnären. Politikern. – och andra spännande kvinnor från Nacka

Nackas historia är berikad av många intressanta och spännande kvinnor, en del välkända och andra mindre kända. I utställningen ”Journalisten. Arkitekten. Konstnären. Politikern. – och andra spännande kvinnor från Nacka” lyfter vi fram ett urval av dessa kvinnor. Fyra kvinnor presenteras närmare: Ester Blenda Nordström, Ingeborg Waern-Bugge, Anna Casparsson och Anna Johansson-Visborg.

Utställningen är producerad av Nacka lokalhistoriska arkiv i samarbete med Nacka konsthall och Kulturhuset Dieselverkstaden med stöd av Nacka kommun.

Utställningen visas 8 februari – 30 september 2020.

Senast uppdaterad: 2020/07/09

Scroll to Top